Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Setkání pod Velikonočním stromem zlatilo jarní slunce

PRACHATICE - 5/4 2021 - 9:41 – Neděle velikonoční patřila pod vajíčkovým stromem v KreBulu setkání přátel. Pozlatilo ji zářivé jarní slunce.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Pod taktovkou Senzačních seniorů se v prachatickém KreBulu po několik předchozích týdnů scházela zdobená vajíčka určená pro Velikonoční vajíčkový strom. Ten vyrostl v Mezigenerační zahradě v předvečer Velkého pátku. V paprscích nedělního odpoledního slunce se na ozdobných pentlích houpaly pestré kraslice zkrášlené všemi možnými technikami.

Potěšit se s nimi a také se v rámci možností setkat a třeba i na distanc pozdravit s přáteli, se tu zastavovaly i celé rodiny. Na úvod zazpívaly nevidomé sestry Šímovy. Hanka Rabenhauptová, referentka pro samosprávu a komunitní plánování prachatické radnice připomněla aktivity Senzačních seniorů a KreBulu v této nelehké době. Velikonoční vajíčkový strom, na jehož ozdobení se podíleli senioři, děti i jejich rodiče nejen z Prachatic, ale i ze spřáteleného Chelčického domova sv. Linharta, je jednou z nejčerstvějších.

Také se tu rozdávalo letošní druhé číslo tištěného čtvrtletníku SeniorPoint PRESS s informacemi například o nedávném Týdnu trénování paměti, úklidu Česka a Prachatic či mimořádně úspěšné pěší štafetě La Manche na suchu. Z jejího průběhu, který vynesl Prachatické seniory nachozenými kilometry na velmi pěkné čtvrté místo v republice, se chystá na červen fotografická výstava. Předcházet jí bude 15. dubna Den otevřených dveří v KreBulu a následovat víkend otevřených zahrad naplánovaný na 12. a 13. června. Není bez zajímavosti, že SeniorPoint PRESS má i zvukovou podobu, která se dá už brzy dá stáhnout z webových stránek KreBulu zde.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena