Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko 1977: Na Hanu Hegerovou nezapomeneme

PRACHATICE - 27/3 2021 - 9:33 – Do pěveckého nebe odešla legendární šansoniérka Hana Hegerová. Její ojedinělé umění si připomínáme i v Prachaticích.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Koncertovala tu v Národním domě 15. května 1977. Nezapomenutelný večer strávený v její přítomnosti si všichni účastníci ponesou v sobě na věky. Hana Hegerová byla v té době už tři roky rytířkou Řádu za zásluhy pro vzdělávání v oblasti umění, kterýžto titul jí udělila Francouzská akademie.

Ale jako vždy skromná a uměřená ve vystupování, v černých šatech bez ozdob, působivým hlasem, od šepotu po burácení, česky i francouzsky, zpívala i v Prachaticích s radostí, grácií a tragikou. Byla i milovnicí Šumavy a my jsme ji také milovali. Nikdy na ni nezapomeneme.

Černobílé Prachaticko představuje cyklus fotoreportáží z archivu černobílých negativů Zdeňka Přibyla, který je nejdéle sloužícím novinářem našeho regionu. Reportáže vnikaly od 70. do 90. let v době, kdy psal a fotil pro týdeník Hraničář, deník Jihočeskou pravdu i prachatický městský zpravodaj. Jde o unikátní archiv čítající desítky tisíc fotografií a tisíce reportáží obsahující často jinde nedochovaný zpravodajský a historický materiál.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena