Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko 1978: Telekomunikační budova už rostla

PRACHATICE - 20/3 2021 - 15:12 – Telekomunikační budova v Prachaticích v srpnu 1978 dostávala základy. V říjnu jí poklepali na základní kámen.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

To byl takový nejen stavbařský zvyk, který se tu a tam dochoval dodnes. Odehrál se na obrovském staveništi, na - dnes bychom řekli lukrativním místě - prachatickém předměstí, pod vlajícími prapory. Na prvním snímku z léta je technika na vrtání a betonování základů, na dalších pak slavnost. Vyfotografovat se nechali i stavbaři. A právě za nimi je vidět, že montovaný skelet dodnes asi největší stavby v Prachaticích už roste a zvedá se do výšky. Že je dnes budova skoro prázdná, i pošta, která se tu udržela nejdéle, začíná mít výluky - to už je jiná kapitola...

Černobílé Prachaticko představuje cyklus fotoreportáží z archivu černobílých negativů Zdeňka Přibyla, který je nejdéle sloužícím novinářem našeho regionu. Reportáže vnikaly od 70. do 90. let v době, kdy psal a fotil pro týdeník Hraničář, deník Jihočeskou pravdu i prachatický městský zpravodaj. Jde o unikátní archiv čítající desítky tisíc fotografií a tisíce reportáží obsahující často jinde nedochovaný zpravodajský a historický materiál.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena