Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko 1979: Lehkoatletická olympiáda školáků

PRACHATICE - 13/3 2021 - 8:38 – Škvárová dráha kolem fotbalového hřiště na prachatickém stadionu ožila každý rok před letními prázdninami čilým ruchem.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Důvodem byla lehkoatletická olympiáda žáků základních devítiletých škol okresu. Svátek mladých atletů, z něhož jsou naše dnešní obrázky, se 2. června 1979 konal už počtrnácté v řadě. A to se vším všudy, i s olympijskou vlajkou s pěti druhy, znakem se symboly atletických disciplín ve stejném formátu, lítými boji chlapců i dívek na dráze i slavnostním předávání medailí a diplomů.

Atletickým přeborníkům okresu na fotografiích i všem účastníkům této olympiády je dnes o dobrých jedenačtyřicet let víc. Doufejme, že jim to i dnes stále běhá nebo alespoň dobře šlape...

Černobílé Prachaticko představuje cyklus fotoreportáží z archivu černobílých negativů Zdeňka Přibyla, který je nejdéle sloužícím novinářem našeho regionu. Reportáže vnikaly od 70. do 90. let v době, kdy psal a fotil pro týdeník Hraničář, deník Jihočeskou pravdu i prachatický městský zpravodaj. Jde o unikátní archiv čítající desítky tisíc fotografií a tisíce reportáží obsahující často jinde nedochovaný zpravodajský a historický materiál.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena