Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Otužilci se vzepřeli covidu i v řece Volyňce ve Čkyni

ČKYNĚ - 7/3 2021 - 10:02– První březnový víkend patří v Čechách akci Turistického spolku Lipensko Covide, nezlob mě! Otužilci zahrozili viru i ve Čkyni.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

   

Původně jen na Lipensko plánovaná akce probíhá v lockdownovém módu, tedy individuálně, o tomto víkendu v celé republice. Jde o to, ponořit se do jakékoli studené vody v rybníku, jezírku, řece nebo třeba v sudu, vyfotit se u toho a snímek poslat na web organizátorů. Dnes v neděli o deváté dopoledne tam evidovali už bezmála tisícovku otužilců a další přibývali.

Otužilci ze Čkyně a okolí se v sobotu 6. března dopoledne jednotlivě namáčeli do vody řeky Volyňky. Jarní zpěněné vody řeky, jejíž druhé lidové jméno je Třeštilka, svižně uháněly úzkým korytem mezi zasněženými břehy lemovanými zamrzlými kalužemi. V místech, kde kdysi bývala kamenná hráz, která tvořila jezírko s hlubokou tůní, do něhož se skákaly po hlavě šipky ze sousední skály, našli otužilci v řece dost vody na důkladné cachtání.

Voda měla podle otužilce Míry, který se chopil teploměru, jeden stupeň. Sluníčko začalo z modré oblohy po desáté už přihřívat a nálada tu byla výborná. Za asistence kamer a fotoaparátů se z vody ozývaly bojové pokřiky, jako například "Čky-ně!" nebo "Spar-ta!" Pokud ten korunovaný virus, který už lidem způsobil tolik trápení, tohle všechno viděl a slyšel, mohl si to také přeložit jako "Víš, co nám můžeš...". A měl by rychle vzít do zaječích, což si určitě přejeme všichni. Akce pokračuje i dnes do 17:00.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena