Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Procházková soutěž vedla i do parku sv. Jana Neumanna

PRACHATICE - 26/1 2021 - 8:58 – Úkoly druhého kola procházkové soutěže domu dětí vedly soutěžící i do parku sv. Jana Neumanna a ulic v centru města.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

   

Zadání vyhlásili organizátoři z Domu dětí a mládeže Prachatice minulý pátek na svém webu. O víkendu v Prachaticích lehce nasněžilo a s Marcelou Pehelovou a jejím dvouletým synem Adamem, úspěšnými účastníky prvního kola, jsme si 25. ledna dopoledne, dali sraz v zářivě bílém parku sv. Jana Neumanna. Přivedla nás sem fotografie jabloně s visačkou, která hlásala, že strom do parku věnovala rodina Šobrova. A že na něm rostou v létě jablíčka, to zaujalo i Adama.

"My chodíme s Adámkem pravidelně a rádi ven, a s touto soutěží je to taková procházka s konkrétním cílem," řekla nám Marcela Pehelová, spolupracovnice domu dětí, která vede v Husinci desetičlenný kroužek oblíbených flétniček. Pochází z Vimperka, v Husinci i bydlela a teď je doma v Prachaticích. Můžete se s ní setkat i všude tam, kde dostane prostor sborový zpěv, protože je členkou České písně.

"Najít ve městě detail soutěžní fotografie nebývá vůbec lehké. Fotky si nosím v mobilu, což mi moc pomáhá. Jinak to chce mít oči jako ostříž. Někdy totiž uvidíte to, co hledáte, jen z jednoho úhlu a záleží i na tom, z které strany přicházíte," svěřuje se usměvavá maminka ochotně se svou zkušeností. Je vidět, že ji to baví a ani Adam si nestěžuje.

Tak jsme společně prošli i několik ulic obklopujících městské centrum Prachatic, od hospicového parku Neumannovou ulicí k Dolní bráně, pak ke kostelu sv. Jakuba a dál Křišťanovou ulicí až na roh Poštovní a Husovy. A protože druhé kolo soutěže ještě běží a vyluštění úkolů mohou soutěžící hlásit na e-mailové adresy organizátorů marcela.vitoulova@ddm-prachatice.cz nebo renata.jandova@ddm-prachatice.cz ještě i během úterý 26. ledna, raději jsme vám prozradili co nejméně.

Úkoly pro třetí, a tedy závěrečné kolo soutěžního kvízu, vyhlásí pořadatelé v pátek na svém webu www.ddm-prachatice.cz. A po něm už přijde na řadu vyhodnocení a drobné ceny pro nejlepší účastníky. Vybrat je bude ale zřejmě obtížné, protože už v prvním kole byli téměř všichni stoprocentně úspěšní. Že se přitom i dobře zabavili v této podivné covidové době, je nabíledni...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena