Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Volarští skauti rozdávali Betlémské světlo u Betléma

VOLARY - 22/12 2020 - 10:21 – Betlémské světlo dorazilo v pondělí večer i do Volar. Přivezli ho sem skauti, rozdávali ho u Betléma pod kostelem a zájem byl velký.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: LADISLAV BERAN

   

Volarští skauti přilákali k místnímu kostelu a Betlému několik desítek lidí. Přišel například i otec Karel z místní římskokatolické farnosti. Volarští se tak viditelně potřebovali opět potkat a zažít kouzlo Vánoc coby narození naděje. Skautům za to patří velké poděkování.

Rozvážení Betlémského světla po světě je jedna z novodobých tradic spojených s křesťanstvím, kterou si vzali za své skauti po celé Evropě a ke které se nepřipojují jen věřící z křesťanských církví. Tato tradice přitom není přímo spojena s některou z křesťanských denominací a má tak ekumenický charakter.

Světlo se zapaluje před Vánocemi v Betlémě v Izraeli, kde se podle tradice narodil pozdější nazaretský tesař Ježíš a pak se šíří po Evropě. Má být symbolem toho, že Světlo, kterým je Ježíš, se má rozzářit i v našich srdcích a to obzvláště v dobách plných strachu, jako jsou ty dnešní.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena