Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Třetí etapu areálu lesních her křtila mladá radost turistů

PRACHATICE - 17/12 2020 - 11:56 – Prachatický areál lesních her byl dnes slavnostně dokončen otevřením jeho třetí etapy. Po části pro děti a poté pro mládež se nyní dočkali i dospělí.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL

   

Prachatická radnice na dnešek připravila slavnostní otevření třetí etapy areálu lesních her u Lázní sv. Markéty. Jde o etapu poslední, která tak areál dokončila a svou mladistvostí ji přišla pokřtít i skupina prachatických turistů z KČT. Ti sem zavítali na jednom ze svých pozdně podzimních výletů na oficiální otevření a nové prvky areálu si užili s radostí, která si s tou dětskou v ničem nezadá.

Areál, který je hlídán fotopastmi, se rozrostl o třetí etapu pod částí určenou mládeži. Třetí etapa stála necelé dva miliony korun a zhruba polovinu město zaplatilo z dotace. Idea hřiště jako celku vzešla od radního Jiřího Macharta a realizaci jednotlivých etap vedl místostarosta Jan Klimeš. V nové etapě najdou dospělí, senioři ale i děti a mládež například čítárnu, hernu, hudební koutek a přibyla tu i toaleta.  

První etapa areálu, která je určena pro děti ve věku od 3 do 12 let, a byla dokončena v roce 2017, je tvořena pěti stanovišti, která přeneseně zpodobňují obydlí místních lesních zvířat (mraveniště, veverčí stezka, žabí tůň, ptačí hnízda a pavoučí altán). Druhá lokalita, otevřená v roce 2018, určená pro věkovou kategorii 12+, je koncipována jako kruh na sebe navazujících herních a posilovacích prvků, jako určitá forma takzvané opičí dráhy.

Areál budovalo město se svými lesy a Sportovním zařízením a dočkalo se za něj i ocenění v anketě o dřevěnou stavbu roku, kde hřiště skončilo bronzové v kategorii velkých venkovních hřišť.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena