Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Podvečerní Prachatické adventní korzo přitahovalo

PRACHATICE - 15/12 2020 - 9:19 - Pod heslem I malý nákup znamená velkou pomoc! se o třetí adventní neděli uskutečnilo v podvečerních hodinách v Prachaticích první adventní korzo.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

   

Uspořádala ho skupina prachatických nadšenců a dobrovolníků, která připravovala adventní podvečery. Cílem bylo podpořit lokální podnikatele v centru a současně zpříjemnit co nejvíce lidem adventní čas. "Také prachatičtí podnikatelé procházejí v současné době velkou krizí a pro mnohé může mít likvidační důsledky. Chtěli bychom připomenout, jak důležitá je v této době solidarita a vzájemná výpomoc," uvedli organizátoři v pozvánce.

Devatenáct vybraných obchodů, kaváren, vináren, restaurací a dalších zařízení v centru Prachatic se otevřelo ve stejný podvečerní čas od 16:00 do 19:00 a umožnilo zájemcům návštěvu i třeba nákup vánočních dárků. Připojili jsme se ke korzujícím adventně vyzdobeným centrem Prachatic a větší část otevřených obchodů jsme obešli s nimi.

Většinou jsme slyšeli spokojená vyjádření prachatických podnikatelů, kteří si pochvalovali slušný zájem lidí. Bylo tomu tak například i v prodejně Stroomu Dub v Křišťanově ulici, která je současně velkou výstavou prací šikovných rukou, nebo v obchůdku U Barborky, či u stánku místních podnikatelů s ponožkami do každého počasí, který byl součástí adventních trhů. - Tak myslíme, že se korzo už na první dobrou podařilo.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena