Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V Lenoře s úklidem po výbuchu bytovky pomohli dobrovolníci

 LENORA - 7. října 2019 - 5:40 - V sobotu ráno se sešli dobrovolníci v šumavské Lenoře. Jejich úkolem se stal úklid trosek po tragickém čtvrtečním výbuchu bytového domu nedaleko místní historické pece. Úklid trosek probíhal kolem poničené budovy a ve společných prostorech dvou sousedních bytovek. Na místo dorazily i firmy, které se pustily do zprovoznění topení, elektřiny a provizorních oprav oken. 

Text a foto Lukáš Karbulka

   Dobrovolníci z různých míst se v sobotu ráno sešli u výbuchem poškozeného bytového domu. Na místo dorazili i hasiči z Vlachova Březí. "Sešlo se tu nejméně šedesát dobrovolníků. Jsou tu místní, lidé z Volar, Borových Lad a další," informoval starosta Antonín Chrapan. Uklízelo se prakticky vše, od sutin obvodových zdí až po střepy.

   Starosta Antonín Chrapan doufá, že práce na opravách půjdou co nejrychleji, aby se obyvatelé mohli zase vrátit domů. Návrat ale u všech tak rychlý nebude - tuto neděli se zatím mohli vrátit jen obyvatelé budovy číslo popisné 33. Kdy se budou moct vrátit další, není zatím jasné. Mezi dobrovolníky byli i majitelé poškozených bytů.  

   Svatopluk Pevný a Tomáš Strapek nám ukázali své poničené byty. "Všechno se to seběhlo hrozně rychle, detonací bylo určitě více. Ozvalo se tak čtyři až pět ran, hned na to začalo hořet, šlo to rychle," popsali nám první chvíle po detonaci. Oba se rovněž domnívají, že vše úmyslně způsobil muž, který při tragédii zahynul.

   Pomoci rodinám postiženým následky výbuchu můžete i vy zasláním peněz na dva účty veřejných sbírek, o kterých jsme informovali před několika dny zde a tady.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist