Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 První sbírka pro postižené tragickým výbuchem v Lenoře je tu

 LENORA – 4. října 2019 - 9:29 - Veřejnost už může začít přispívat do první sbírky na pomoc lidem, kteří přišli o své bydlení a majetky při výbuchu bytového domu v Lenoře u místní pece ve čtvrtek 3. října. Sbírku vyhlásila známá mezinárodní humanitární organizace ADRA a informovala o ní obec Lenora na svém webu.  

 Text: Kateřina Přibylová, foto: HZS Jihočeského kraje 

  

   Postižení nejsou jen z domu zničeného výbuchem, kde zemřel jeden muž a bylo zraněno devět lidí, ale i z okolních dvou domů, které musely být evakuovány. Celkem muselo den a noc po požáru strávit mimo domovy osmnáct rodin.

   „Všichni budou potřebovat pro překonání této těžké situace mnoho věcí. S finančním základem pro nový start vše jistě půjde o něco lépe. Příspěvky je možné zasílat na číslo účtu 66888866/0300 variabilní symbol 577,“ informuje obec Lenora na svém webu.  

   Podle odhadu hasičů výbuchem a požárem vznikla škoda dvanáct milionů korun. Hasiči na místo také poslali pro postižené psychologickou pomoc.

   „V průběhu včerejšího dopoledne byla evakuovaným osobám poskytnuta první psychologická pomoc psychologem a členem týmu posttraumatické péče. Přizvaný statik posoudil zasažený objekt jako silně nestabilní, proto bylo rozhodnuto o zajištění zasaženého objektu tak, aby neodpadávaly jednotlivé konstrukční části objektu na komunikaci a nedocházelo k poškození navazujícího objektu,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Jana Neškodná.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist