Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V gymnáziu najdete kresby a básně dětí z terezínského ghetta

PRACHATICE – 2. prosince 2019 – 9:40 - V pátek dopoledne prachatické gymnázium zahájilo výstavu s názvem Motýla jsem tu neviděl, která představuje kresby z ghetta.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Prachatické gymnázium ve svém vestibulu od pátku hostí výstavu, na které je možné vidět kresby a básně dětí z terezínského ghetta. Spolu s gymnáziem se na výstavě podílel KreBul a Vzdělávací centrum Židovského muzea v Praze.



   Zahájení výstavy se kromě studentů gymnázia a seniorů z domova Mistra Křišťana zúčastnil i Zdeněk Krejsa - jeden ze zakladatelů KreBulu. "Jsme rádi, že se nám podařilo projekt vybudovat ve spolupráci s více generacemi," řekl. "Chtěla bych poděkovat všem, kdo se na tomto projektu podíleli," dodala ředitelka gymnázia Jana Dejmková.



   K výstavě se váže i projekt Krokus – v něm jde o vytvoření Davidovy hvězdy pomocí kamínků a zasazení cibulek krokusů. "Kamínky jsme si vybrali, protože jsou tradičnou součástí výzdoby židovských hrobů," vysvětlila učitelka českého a německého jazyka na prachatickém gymnáziu Marie Myšáková. "Doufáme, že krokusy by měly vykvést do 27. ledna, což je Mezinárodní den památky obětí holocaustu," dodal Zdeněk Krejsa.



   Projekt Krokus, který je výsledkem spolupráce prachatického gymnázia, KreBulu a domova senioru Mistra Křišťana, dorazí také do domova seniorů a KreBulu. Povedená spolupráce tím ale neskončí - už v únoru je v plánu další výstava o židovských zvycích a tradicích.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena