Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Šumava Litera přešla na náhradní program, vše bude na videu

VIMPERK - 9/11 2020 - 17:00 - Týden před zahájením rozhodli kvůli koronavirové situaci organizátoři knižního festivalu Šumava Litera o přechodu na náhradní program a videa.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL  

  

Informoval nás o tom jejich jménem ředitel Městského kulturního střediska ve Vimperku Tomáš Jiřička. "Program jsme pro letošní ročník regionální literatury Šumava Litera měli opravdu bohatý, účast přislíbilo mnoho hostů, včetně předních historiků, kteří spolupracovali na sborníku Král Šumavy. Bohužel, vzhledem k současným opatřením nemůžeme program realizovat v plánovaném rozsahu a proto nyní nastupuje program náhradní," uvedl Tomáš Jiřička.

Část původního festivalového programu se podle jeho slov uskuteční, ovšem bez přímé účasti diváků. Přednášky hostů budou mít už dříve úspěšně vyzkoušenou formu talkshow, kterou povede zkušený organizátor kultury Ladislav Čepička, ředitel partnerského Muzejního spolku Vimperského panství. Z přednášek budou pořizovány videozáznamy a ty budou průběžně umísťovány do sekce Galerie na webu Šumavy Litery. Stane se tak vždy v daný den po 18:00 hodině. Galerii najdete zde.

Náhradní program, který naleznete na webu festivalu i tady, nadále počítá se zahájením festivalu a první přednáškou v pondělí 16. listopadu, potom každý den až do pátku včetně s dalšími přednáškami a se sobotou 21. listopadu jako s hlavním festivalovým dnem. Jeho stěžejním programem bude vyhlášení výsledků, udílení cen Johana Steinbrenera a dalších cen, ovšem bez účasti veřejnosti. "Ze slavnostního vyhlášení cen připravujeme živý online přenos, a to v sobotu od 18:00 hodin, potvrdil Tomáš Jiřička.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena