Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachaticko: Ani druhá vlna restrikcí nezvyšuje nezaměstnanost

PRACHATICKO – 9/11 2020 - 10:25 – Statistiky Úřadu práce stále vykazují pro Prachaticko velmi pozitivní čísla. Nová vlna vládních restrikcí se zatím nijak negativně neprojevila.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Nezaměstnanost byla na konci října na Prachaticku 2,1 %, což je stejná hodnota, jako na konci září. Meziměsíčně ubylo v evidenci Úřadu práce sedm lidí a na konci minulého měsíce jich bylo 843, což je nejnižší číslo ze všech sedmasedmdesáti okresů v České republice.

Míra nezaměstnanosti vyjádřená v procentech je pak na Prachaticku sedmá nejnižší v Čechách. Od léta se však snížil zhruba o čtvrtinu počet volných míst, které Úřad práce na Prachaticku nabízí. Na konci října jich bylo 1584, což je ale stále zhruba dvakrát tolik, kolik lidí hledá práci.

První vlna vládních restrikcí se na Prachaticku projevila na jaře pouze stagnací nezaměstnanosti. Po uvolnění zákazů se pak v létě začala snižovat. Pomáhá k tomu zřejmě vládní kurzarbeit, ale i to, že Prachaticko díky pendlerům těží se silné německé ekonomiky a především pak zřejmě to, že řada podnikatelů se snaží své podnikání udržet zuby nehty a je ochotná sahat i do vlastních rezerv nebo se zadlužovat.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena