Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachaticko: Zahraničních dělníků s padělanými doklady přibývá

PRACHATICKO – 15/10 2020 - 9:47 – Policie informovala o dalších pěti případech zahraničních dělníků, kteří na Prachaticku pracovali bez povolení a s padělanými doklady.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Cizinečtí policisté informovali aktuálně o dalších pěti případech zahraničních dělníků, kteří na Prachaticku pracovali bez pracovního povolení, bez povolení k pobytu a také měli padělané doklady. „Při pobytové kontrole u cizinců ze státu republiky bývalého východního bloku policisté zjistili, že předložili cestovní doklad občana Evropské unie. Zevrubnou kontrolou dokladu policisté zjistili, že se jedná o totální padělek, a u jedné z kontrol nalezli pravý doklad občana uschovaný v obuvi,“ řekl k tomu jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na začátku října přitom cizinečtí policisté prováděli kontrolu zaměřenou na zaměstnávání cizinců bez povolení na Prachaticku a odhalili takto čtyřicet dělníků. Jeden z nich – Kazach – měl také padělaný doklad totožnosti. Zdá se tak, že policisté se na podobné kontroly na Prachaticku nyní zaměřili a varovali i zaměstnavatele.

„Tímto chceme připomenout všem zaměstnavatelům a agenturám, kteří cizince zaměstnávají, aby v současné době „nenapomáhali“ k nekontrolovanému pobytu a pohybu osob cizí státní příslušnosti, neboť pokud se osoba vydává za někoho jiného, nelze zjistit jeho skutečnou totožnost a může mezi ostatními zaměstnanci šířit nákazu nového koronaviru,“ dodal Milan Bajcura.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena