Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk je s cyklobusem na Šumavu spokojen. Chce ho rozšířit

VIMPERK – 13/10 2020 - 11:24 – Vimperk se chystá i v příštím roce pokračovat v projektu šumavského cyklobusu. Ten město zaplatilo v letošní sezóně poprvé a je s ním spokojeno.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperské zastupitelstvo se rozhodlo letos těsně před prázdninami podpořit cestovní ruch, který v té době dostával těžce zabrat a spustilo městem financovaný cyklobus jezdící ve všední dny z Vimperka na Kvildu. Město na něj uvolnilo i peníze ze zrušených kulturních akcí a už dva dny po rozhodnutí zastupitelů autobus 1. července vyjel. Nabízel 21 míst a táhl za sebou vlek na kola.

A nakonec byl tak úspěšný, že místo do konce prázdnin jezdil do konce září. Celkem svezl víc než tři tisíce cestujících a naložil na 350 kol. „Za celou dobu cyklobusy najezdily více než 12 000 kilometrů. Tento ročník jsme brali jako pilotní a chystali jsme ho na poslední chvíli, takže nás výsledek mile překvapil," uvedla vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu Městského úřadu Vimperk Martina Křížová.

Autobus vozil turisty s koly z Vimperka na Šumavu a zpět a také umožnil turistům ubytovaným na Šumavě, aby si zajeli do Vimperka na výlet nebo kulturní akci. Město se do tohoto projektu pustilo se správou parku. „Autobus byl koncipován tak, aby nabral lidi, kteří přijedou do Vimperka třeba vlakem a tady přesednou a svezou se cyklobusem na Šumavu a nemusí tak používat auto,“ řekla starostka Vimperka Jaroslava Martanová.

„V příštím roce by cyklobusy mohly jezdit i do více míst než letos. Na projekt bychom rádi navázali a jednáme s dalšími obcemi o prodloužení tras," dodala závěrem Martina Křížová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena