Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vydejte se s dětmi stezkou nestezkou za Sudslavickým pokladem

SUDLAVICE – 8/10 2020 - 14:52 – Ochránci přírody přidali další lákavý důvod, proč se vydat na druhou nejstarší jihočeskou naučnou stezku na Sudslavickém okruhu.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL, část foto poskytla ZO ČSOP Šumava

  

Sudslavická naučná stezka u Vimperka patří sama o sobě k zajímavým cílům Šumavy a Pošumaví. Nabízí totiž řadu přírodních zajímavostí a nyní také nově láká na poklad, který můžete získat v interaktivní hře. Kromě pobytu na čerstvém vzduchu, v krásné krajině tak také vybízí děti a dospělé, aby se myšlením dopracovali k odměně.

Hra pro Sudslavický okruh vznikla v rámci projektu Oživené stezky. Ten je financován Státním fondem životního prostředí, který na projekt dal dotaci jihočeské Krajské síti environmentálních center Krasec. Projekt, který má zatraktivnit výlety na podobné naučné stezky, se týká dalších sedmi takových míst v Jihočeském kraji.



„Hra je založena na principu, kdy si návštěvníci odeberou či stáhnou z webových stránek hrací plánek, putují po stezce, řeší připravené úkoly s využitím informací z tabulí a získávají indicie pro vyluštění tajenky, která je dovede ke schránce s pokladem, což je odměna za splnění úkolů,“ vysvětlil Jakub Hromas ze základní organizace Českého svazu ochránců přírody Šumava. 

Plán hry je možné si stáhnout na webové stránce www.csopsumava.cz v záložce ke stažení. K dispozici by měl být také na úvodních infotabulích na začátku stezky v zásobníku. - Sudslavický okruh leží asi pět kilometrů od Vimperka směrem na Strakonice. Začíná a končí u Vanických mlýna na začátku Sudlavic a měří zhruba tři a půl kilometru. Stezka má 26 zastavení s informačními panely, které návštěvníkům přibližují jednotlivé zajímavosti okruhu. Mezi nejzajímavější jevy na stezce patří třicet metrů vysoká a více než 600 let stará lípa s obvodem kmene dvanáct metrů nebo se tu nachází také jedna z mála pošumavských jeskyní.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena