Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Z Lipenska odjel kvůli obavám i poslední zlomek turistů z ciziny

LIPENSKO - 6/10 2020 - 11:13 - Zařazení Česka na seznam rizikových oblastí několika sousedními státy zavinilo odliv zbytku zahraničních turistů z Lipenska. Rezervace se stornují.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto poskytl Turistický spolek Lipensko

  

Zařazením České republiky na seznam rizikových oblastí pro Německo jeho vládou má negativní dopady na cestovní ruch na Lipensku. „Cizinců byl ve srovnání s předchozími léty jen zlomek, i ti nyní odjíždí. Lipenští ubytovatelé tak přichází v září a říjnu o miliony korun,“ upozornil předseda Turistického spolku Lipensko Jiří Mánek.

Takováto opatření mohou mít vysoký vliv i na zdánlivě běžné události jako je například česko-německá svatba. „Němečtí příbuzní nevěsty účast na svatbě odmítli, protože by měli doma po návratu problémy v práci. Obřad i hostina se tak musela přesunout na jaro roku 2021,“ řekl ředitel hotelu, kde se svatba měla konat, Petr Zemek.

Příchod druhé vlny koronaviru a přidání České republiky na seznam rizikových oblastí tak zapříčinil, že na poslední teplé dny babího léta na Lipensku nebudou téměř žádní turisté ze zahraničí. „Jedná se o velmi nepříjemnou komplikaci. Měli bychom se více inspirovat a koordinovat jednotlivá opatření se sousedním Německem a hlavně přibližně stejně velkým a početným Rakouskem,“ vyjádřil se k situaci starosta Frymburku Ota Řezáč.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena