Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Vynikající pedagogové Prachaticka převzali ocenění

PRACHATICE - 6/10 2020 - 9:40 - Diplom Vynikající pedagog Prachaticka, květinu a dárek obdrželo v pondělí 5. října z rukou starosty Prachatic Martina Malého osm oceněných.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Cílem ankety o Vynikajícího pedagoga, kterou pořádá Město Prachatice a odbor kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice, je upozornit na mimořádné aktivity pedagogů, vyzdvihnout jejich přínos pro školu a ocenit jejich dosavadní pedagogické působení a úspěchy.

Slavnostní okamžiky se kvůli zpřísněným vládním opatřením proti šíření koronaviru letos odehrály v arkádách Staré radnice. Návrhy na ocenění vzešly tradičně z mateřských, základních a středních škol i volnočasových zařízení v obvodu obce s rozšířenou působností Prachatice. Oceněné spolupracovníky doprovodili na slavnost také ředitelé některých škol a zařízení, například ředitelka ZŠ Národní Hana Bolková nebo ředitel DDM Prachatice a prachatický radní Jiří Machart.

Starosta Prachatic Martin Malý s humorem vzpomněl na vlastní školní léta, kdy ho v 8. třídě učil i dnešní místostarosta Jan Klimeš. "Jsem rád, že na učitele, alespoň v poslední době, není v naší republice zapomínáno. Tu a tam je možné také získat dotaci, abychom mohli o trochu lépe vybavit učebny našich škol a zařízení, aby se přiblížily úrovni doby, abychom mohli občas opravit nějakou školu nebo vylepšit jejich zázemí. Samozřejmě bychom si přáli, a do budoucna to očekáváme, aby těch peněz bylo víc," uvedl mimo jiné starosta. Všem oceněným i dalším pedagogům popřál hodně štěstí, zdraví, energie, elánu, sil a zdraví pro jejich zodpovědnou práci.

"Učitelství je krásná práce, ve které čas přináší stále nové věci," uvedl místostarosta a většinu svého profesního života učitel Jan Klimeš. "V současné době učit děti je něco úplně jiného, než když jsme my začínali. Změn je velké množství a následují jedna za druhou, rychlejším tempem, než v řadě jiných oborů. Učitel musí prokázat nejen pedagogické mistrovství, ale musí být i psycholog, a to je umění. Jsem rád, že jsem se dočkal doby, kdy už je učitelská práce lépe finančně oceňována a lepší se i její morální ohodnocení," dodal místostarosta Jan Klimeš.

Ocenění pak převzali:

Eva Sahulová, učitelka 1. stupně Základní školy a Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí, Zdeňka Kokešová, učitelka 1. stupně ZŠ Prachatice - Zlatá stezka 240, Ivana Protivová, zástupkyně ředitele Střední školy a Základní školy Vimperk, odloučené pracoviště Prachatice, Helena Kovářová, učitelka Mateřské školy Prachatice, Zdeňka Petrášková, učitelka 1. stupně a zástupkyně ředitelky Základní školy a Mateřské školy Lhenice, Jitka Panglová, učitelka 1. stupně ZŠ Prachatice - Vodňanská 287, Dana Vávrová, učitelka zeměpisu, ruského jazyka a angličtiny v ZŠ Prachatice - Národní 1018 a Dragomir Vučenovič, vedoucí zájmového útvaru karate Domu dětí a mládeže Prachatice.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena