Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Policie chce vyhostit Kazacha s padělanými doklady bez povolení

PRACHATICE – 5/10 2020 - 16:18 – Policie dnes informovala, že dopadla Kazacha, který pracoval v jedné firmě na Prachaticku bez pracovního povolení s padělanými doklady.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Kazach přijel do Čech s doklady občana Evropské unie, ale při jejich kontrole policisté zjistili, že jsou padělané a muž je občanem Kazachstánu. Zadržen byl minulý týden, když policisté na Prachaticku odhalili 39 zahraničních dělníků, kteří sem přijeli bez patřičných povolení.

„Uvedené osoby předložili své osobní doklady i s vylepeným vízem, avšak na území České republiky vstoupili v době platnosti Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví k ochraně před zavlečením onemocnění COVID – 19 způsobeného novým koronavirem SARS-CoV-2 a též neměli platné pracovní povolení,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Jméno firmy, ve které zahraniční dělnici pracovali, policie nezveřejnila. Porušení epidemiologických opatření s dělníky řeší krajská hygienická stanice. Policisté pak zahájili správní řízení o jejich vyhoštění a Kazacha s padělanými doklady navíc obvinili z padělání a pozměnění veřejné listiny.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena