Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatické gymnázium pomohlo domácímu talentu se studiem

PRACHATICE- 4/10 - 2020 - 10:00 - Prachatické gymnázium pomohlo místnímu mladému rodákovi a hokejovému talentu  Martinu Böhmovi. Bude moc skloubit studium a hokej.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Jeden z nejlepších českých hokejových obránců ve své věkové kategorii Martin Böhm strávil část své letní přípravy i doma v rodných Prachaticích. Trénoval se svým otcem v místní hokejbalové aréně a řešil problém, s kterým se mladí a talentovaní sportovci jeho věku potýkají velmi často. Jak skloubit sport a školu. A možnost, kterou mu nabídlo prachatické gymnázium, mu nakonec hodně pomohla.

Sedmnáctiletý Martin Böhm hraje hokej od čtyř let. Nejprve za Vimperk a Strakonice a v posledních letech za Bílé tygry z Liberce, kde chodil i na gymnázium. Už jen tím, že studuje tak náročnou školu, jakou je gymnázium, a hraje hokej na vrcholové úrovni, je poměrně unikátní.

Loni se svým týmem vyhráli ligu mladšího dorostu, letos bojovali o obhajobu titulu, než byla liga na jaře zrušena. Nastoupil už také v soutěžích dospělých a za Benátky nad Jizerou dal ve druhé lize v pěti zápasech dva góly, což je na sedmnáctiletého obránce skvělá bilance. Už za sebou má také dvanáct zápasů za reprezentaci a letos navíc dostal pozvánku do reprezentace osmnáctiletých, kteří hrají už i mistrovství světa.

Na novou sezónu se letos připravoval i s bývalým českým reprezentantem Radkem Dudou, který mu pomohl hodně zesílit, což je na něm i vidět. A na část přípravy se zastavil i doma v Prachaticích a trénoval se svým tátou Romanem, který hrával hokej na amatérské úrovni a trénoval také ve Vimperku malé hokejisty.

K tomu se Martin musí potýkat s tím, jak zvládat sport a školu. Čím vyšší soutěže hraje, tím víc času sport zabírá. A s účastí v soutěžích dospělých je to ještě složitější. Často se ve škole nemůže objevit celý den a takových dnů přibývá. „Už to nejde úplně skloubit. Jedno nebo druhé by musel šidit,“ řekl Martinův táta Roman Böhm.

V Liberci Martin chodil na prestižní gymnázium a nechtěl přestupovat na nějakou lehčí školu, kde by sice mohl vzdělání šidit, ale pak by mu nakonec bylo k ničemu. Škola mu však vstříc vyjít nemohla, a tak hledal další možnosti. A jednu skvělou mu nabídli na prachatickém gymnázium, na které už chodil do primy a sekundy. Tady se podpory sportovních talentů nebojí.

„Na prachatickém gymnáziu mi nabídli dálkové studium, které vypadá jako v době stavu nouze. Dostávám úkoly a studium na týden a mohu se tomu věnovat, když mám volno. K tomu je tu možnost online konzultací a jednou za půl roku musím na rozdílové zkoušky,“ řekl Martin Böhm. Dříve by se takové nabídky střední školy bály, ale tím, že si ji vyzkoušely při stavu nouze, mohou lépe pomoct sportovním talentům.

„Pomohlo mi to moc,“ dodal mladý hokejista. „Byla by škoda to nedochodit. Známky na to má. Gymnázium se ošidit nedá a nabídka prachatického gymnázia je v tomto směru skvělá,“ dodal Roman Böhm.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena