Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Z vazby putoval do vazby a mezi tím ukradl auto a vykradl chatu

PRACHATICKO - 2/10 2020 - 8:50 - Prachatičtí kriminalisté dopadli muže, který za den stihl několik krádeží. Obviněný už ve vazbě jednou byl, a to teprve před pár dny.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

Devětadvacetiletý muž z Prachaticka, který byl nedávno propuštěn z vazby na svobodu, poputuje zase zpět. „Obviněný z neděle na pondělí vnikl do osobního vozidla Ford Tourneo Connect, které bylo zaparkované na parkovišti v Prachaticích, a za pomoci nalezených klíčů od vozidla s ním také odjel směrem na obec Volovice, kde s ním havaroval,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Po nehodě muž z místa utekl.

Následně se vloupal do chaty nedaleko Volovic a hned poté se dostal i do dalšího obydlí v Kahově. Z budov obviněný muž ukradl například popelník, kuchyňské nože nebo jízdní kolo. Majitelům tak vznikla škoda za více jak 65 000 korun. Pachatele se podařilo prachatickým kriminalistům a policistům dopadnout ještě tentýž den. „V úterý podali kriminalisté na okresní státní zastupitelství podnět na vzetí obviněného do vazby. Ve středu okresní soud obviněného do vazby poslal zpátky,“ dodala Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena