Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ojedinělá příležitost: Projděte Prachatice s městským architektem

PRACHATICE – 30/9 2020 - 12:00 – Sobota v Prachaticích nabídne ojedinělou příležitost seznámit se s názory člověka, který jako městský architekt ovlivňuje směřování města.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

V sobotu odpoledne se v Prachaticích uskuteční procházka městem s novým městským architektem. Připravil ji spolek Prostor Prachatice, který se snaží o zvyšování povědomí o významu architektury, urbanismu a městského plánování. Procházka začne 3. října v sedmnáct hodin na Velkém náměstí.

„Půjde o procházku, během které bude městský architekt Luboš Zemen mluvit o urbanistických a architektonických kvalitách a nedostatcích ve městě. Současně nastíní možné kroky k řešení některých problémů a vysvětlí svou úlohu městského architekta,“ řekl Matěj Nepustil ze spolku Prostor Prachatice.

Trasa procházky se bude pohybovat kolem centra. Například i na Malém náměstí, které plánuje současné vedení města už šest let rekonstruovat a výrazně pozměnit. Příchozí s Lubošem Zemenem také zamíří zřejmě do bývalých kasáren. Mluvit se bude třeba o dopravní situaci ve městě, nové výstavbě nebo zeleni a visuálním smogu. Program by měl trvat zhruba hodinu a je zdarma.

Luboš Zemen se narodil v roce 1971 v Českých Budějovicích. Architekturu studoval v Praze na ČVUT a VŠU. Městským architektem v Prachaticích je od loňského prosince a mimo jiné považuje za velmi cennou Kralovu vilu a v mediích řekl, že by bylo škoda ji zbourat. Sobotní procházka s ním bude první větší příležitostí široké veřejnosti, aby se s ním a jeho názory na město mohla seznámit.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena