Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Novodobou 23. plavební sezónu ukončí na kanále v sobotu

NOVÁ PEC/JELENÍ VRCHY - 16/9 2020 - 14:32 - Rozloučení s letošní koronavirem pochroumanou plavební sezonou na Schwarzenberském kanále se uskuteční v sobotu 19. září.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, ilustrační foto: TOMÁŠ PŘIBYL  

  

Protikoronavirová opatření citelně narušila průběh 23. novodobé plavební sezóny. "Po dohodě s rakouskými partnery byly zrušeny akce v květnu a v červnu. Vzhledem k přísným požadavkům rakouských hygienických orgánů se neuskutečnila ukázka plavení dříví u potoku Schrollenbach a nebude se konat ani plánovaný závěr plavební sezóny u hraničního potoka Ježová/Iglbach na česko-rakouských hranicích. Poslední akce plavební sezóny bude tedy na Jeleních Vrších v sobotu 19. září," uvedl pro prachatickoNEWS.CZ plavební ředitel Hynek Hladík.

Podle jeho slov bude na Jeleních Vrších na programu setkání s folklorem i ukázkové plavení dříví. S plavební sezónou se rozloučí nositel hranice překračujícího projektu Setkání s tradicí na Schwarzenberském plavebním kanálu folklorní soubor Libín-S Prachatice, jehož je Hynek Hladík předsedou. Stejně, jako to bývá při rozlučce u Ježové, předají i na Jeleních Vrších členové Libín-S Prachatice plavebnímu řediteli plavební věnec jako symbol závěru plavební sezóny. Věnec se poté vydá na část plavební trasy před plavenými štěpinami.

Podle plavebního rozkazu ředitele se bude plavit od sochy plavce Hynka. Plavební personál tu má nástup v půl třetí odpoledne, plavit se začne o půl hodiny později. Organizátoři předpokládají, že se do plavení aktivně zapojí především mladí plavci. Až polena dospějí do svého cíle, předá jim plavební ředitel diplom a učebnici plaveckého učně. Pak bude následovat doznění slavnosti ve folklorním duchu. "Žádáme případné diváky, aby v rámci možností při akci dodržovali odstupové možnosti, nebude-li to možné, aby užívali roušky," připomíná plavební ředitel Hynek Hladík.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena