Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Noční únik plynu do kanalizace uzavřel dočasně Křišťanovu ulici

PRACHATICE – 16/9 2020 - 14:10 – Prachatická Křišťanova ulice v historickém jádru je dočasně uzavřena. Z centra se proto vyjíždí dočasně obousměrně Solní ulicí. Unikal tu plyn.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatičtí profesionální hasiči vyjížděli k ohlášenému úniku plynu v Křišťanově ulici v centru Prachatic v úterý 15. září večer ve 22:52 hodin. „Plyn byl cítit z kanalizace před domem. Hasiči měřili koncentrace plynu ve sklepích okolních domů. Z bytů evakuovali šest osob, nikdo nebyl zraněn. Jednalo se pravděpodobně o závadu na plynovém vedení, kterou řešili pracovníci plynárenské služby,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na místě zasahovali také policisté a strážníci, kteří mimo jiné hlídali opuštěné byty, než se podařilo hasičům změřit koncentrace plynu ve vzduchu. Dnes už probíhala v Křišťanově ulici oprava rozvodu plynu a na náměstí a z něj se jezdilo obousměrně Solní ulicí, i když do Poštovní a Husovy ulice práce na opravě nijak nezasahují. S provizorní úpravou dopravy v centru musí řidič počítat do ukončení opravy. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena