Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  POLICIE: Seniorka šla na houby bez mobilu. Ztratila se a zranila

PRACHATICKO – 13/9 2020 - 15:08 – Sedmasedmdesátiletá seniorka se zdravotními problémy se ztratila včera u Jeleních Vrchů, když šla houbařit. Policisté ji našli zraněnou.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

V sobotu 12. září krátce po třinácté hodině dostala policie informaci o pohřešované sedmasedmdesátileté seniorce. Její kamarádka ohlásila, že spolu vyrazily na hoby z parkoviště na Jeleních Vrších a že se na domluvený polední sraz nevrátila. Neměla u sebe mobil a navíc se o ni kamarádka bála i kvůli jejím zdravotním problémům.

„Na místo okamžitě vyjela hlídka volarských policistů. Dále byl povolán psovod se služebním psem a rovněž informována horská služba. Než se mohla rozběhnout velká pátrací akce, volarští policisté situaci vyřešili. Policistka z hlídky zůstala s oznamovatelkou a vyčkávala na příjezd psovoda a horské služby. Její kolega díky dobré místní znalosti projel nejbližší okolí a seniorku našel. Byla zraněná na ruce a stěžovala si na bolest v kotníku. Cestou prý několikrát upadla. Policista ji dovezl zpět na parkoviště, kde si ji do své péče převzal člen dorazivší horské služby,“ popsal zásah krajský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Policie přitom řešila podobný případ tento týden i na Jindřichohradecku a proto znovu apelovala zejména na starší houbaře se zdravotními problémy, aby nepřeceňovali své síly, a když už, tak aby vyráželi na houby s plně nabitým mobilním telefonem. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena