Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Biják na dvorku hledá diváky pozvolna, ale bude pokračovat

PRACHATICE – 13/9 2020 - 12:47 – Novinka letošní kulturní sezóny v Prachaticích si hledala diváky zatím jen postupně. Biják na dvorku by ale měl pokračovat i příští rok.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Kulturní a informační služby města Prachatic (KIS) připravily novinku letošního léta Biják na dvorku jako letní kino na dvorku divadla. Promítalo se o pátcích večer a na programu byly české klasické filmové komedie za lidové vstupné. Končilo se první pátek v září legendárním filmem Limonádový Joe. Šlo o poměrně inovativní a zajímavý počin v jinak dost konzervativní nabídce KIS, který mohl ukázat i to, jak velký je zájem v Prachaticích o letní kino. To se radnice chystá rekonstruovat za 60 000 000 korun.

Hodnotit úspěch nebo neúspěch Bijáku na dvorku je však v letošní sezóně v podstatě nemožné. Vládní restrikce a psychosociální panika části veřejnosti ovlivnily návštěvnost letošních kulturních akcí jako máloco. A Biják navíc startoval po objevení covidu mezi zahraničními dělníky v prachatické průmyslové zóně, kdy panika na Prachaticku vystoupala na svůj vrchol.

„Z šesti večerů jsme z důvodu nepříznivého počasí zrušili pouze jeden a jeden jsme přesunuli do stanu na náměstí, který jsme měli postavený na sobotní Festival piva. Ač je dvorek schopen pojmout až padesát osob, návštěvnost byla pramalá. Pohybovala se od 1 do 12 osob. O tom, proč byla návštěvnost malá, se můžeme pouze dohadovat - faktorů může být mnoho,“ řekla ředitelka Kulturních a informačních služeb Věra Houšková.

Jedinými náklady navíc byly pro KIS poplatky za vypůjčení filmů. „Aktuálně se přikláním k tomu, že bychom navázali i během příštího léta. Musíme ovšem prověřit, jaké filmy je možné v podmínkách dvorku promítnout. Stejně jako v letošním roce chceme, aby měl program nějaké téma,“ dodala Věra Houšková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena