Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  U Vodňanky srazilo osobní auto cyklistu. Musel do nemocnice

PRACHATICE – 9/9 2020 - 16:32 – Na křižovatce u Vodňanky dnes ráno srazilo auto cyklistu na křižovatce, kam byla přesměrována většina dopravy z uzavřené Zvolenské ulice.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR  

  

K nehodě došlo před půl šestou hodinou ráno na čtyřramenné křižovatce ulic Nemocniční a Vodňanská. „Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Fiat Punto, který se v místě nehody nechoval ohleduplně a ukázněně. Při odbočování z ulice Nemocniční do ulice Vodňanská najel do jízdní dráhy cyklistovi, jedoucímu v opačném směru jízdy, následkem čehož došlo ke střetu levé přední části vozidla s přední částí jízdního kola značky Author,“ popsala průběh srážky prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Podle informací policie cyklista utrpěl lehké zranění, ale musel s ním být převezen záchrannou službou na ošetření do nemocnice. Dechové zkoušky vyloučily, že by řidiči před nehodou požili alkohol. Řidič auta odhadl škodu na deset tisíc korun a majitel kola na zhruba tisíc korun. Z křižovatky, na které se nehoda stala, je asi nejvytíženější dopravní uzel v Prachaticích a to až do doby, kdy je uzavřena část Zvolenské ulice od Penny k Hubertusu. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena