Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Branou recyklace budou týden v DDM procházet děti i dospělí

PRACHATICE - 8/9 2020 - 11:33 - Ve velkém sále prachatického domu dětí a mládeže byla v pondělí 7. září zahájena výstava Branou recyklace. Je o smyslu recyklace a třídění odpadů.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Unikátní výstavu, která putuje po republice, přivedly do Prachatic dům dětí, Město Prachatice a akciová společnost Eko-kom. Zahájil ji místostarosta Prachatic Jan Klimeš. Ten spolu s vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu Marií Peřinkovou odměnil děti ze ZŠ Zlatá stezka a zájmových kroužků DDM, které malovaly obrázky do radnicí připravovaného Odpadového kalendáře pro rok 2021.

 "Do budoucna v recyklaci a třídění odpadů sázíme právě na vás, děti, většina dospělých má totiž už své návyky, které jen pomalu mění. Mějte stále na paměti, že nejlepší odpady jsou ty, které nevzniknou," řekl místostarosta Jan Klimeš.

Poté se dětí ujal lektor společnosti Eko-kom Dalibor Nigrin. Seznámil je s uspořádání výstavy, odpovídal na jejich otázky a vlastní, detailní prohlídku nechal už na nich samotných. Bylo vidět, že děti o výstavu, která mapuje koloběh odpadů od jejich vzniku přes recyklaci až po nové užití recyklovaných materiálů v běžném životě, mají nepředstíraný zájem. Jejich pozornosti se mezi jiným těšily průhledné popelnice na papír, plasty, nápojové kartony, sklo a další "ukázkové" odpady s osvětleným obsahem.

Výstavu, která je zdarma přístupná denně od 8:00 do 17:00 do 11. září, doprovodil na volném prostranství stan s praktickými ukázkami třídění odpadů, a spolu s ním také hravé puzzle k tématu. Jak připomněla vedoucí odboru životního prostředí Marie Peřinková, výstava Brána recyklace není určena jen dětem, ale mnoho užitečného se na mohou dozvědět i jejich rodiče či prarodiče. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena