Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ve dvaadvaceti krade auta v Německu a prchá s nimi do Čech

PRACHATICKO – 4/9 2020 - 10:37 – Teprve dvaadvacetiletý muž žijící na Prachaticku už podruhé ukradl v Německu auto a ujížděl s ním pronásledován policií do Čech.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL a LUKÁŠ KARBULKA  

  

Před několika málo týdny mladý muž z Písecka žijící na Prachaticku ujížděl německým i jihočeským policejním hlídkám s kradeným autem. Ujel, ale nakonec byl přeci jen dopaden, i když stihl způsobit škodu zhruba 350 000 korun. A nyní udělal v podstatě to samé a už kvůli tomu čelí dalším obviněním.

„Obviněný v pondělí po třinácté hodině neoprávněně užíval nákladní vozidlo Fiat Ducato, které předtím odcizil v Německu. Němečtí policisté ho následně pronásledovali přes hraniční přechod Strážný a dále směrem po silnici první třídy číslo 4 do obce Horní Vltavice, kde muž s vozidlem havaroval. Němečtí policisté krátce po nehodě obviněného zadrželi a poté ho předali hornovltavickým policistům, kteří ho umístili do policejní cely,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Toho samého se přitom dopustil mladý muž i v polovině srpna. „V pátek 14. srpna před desátou hodinou dopoledne nezastavilo německým policistům při silniční kontrole v Německu osobní vozidlo Audi A4. Do pátrání po ujíždějícím řidiči se ihned zapojili také další policejní hlídky z Jihočeského kraje. I když pronásledování skončilo neúspěšně, pátrání po vozidle a pachateli velmi intenzivně pokračovalo až do pondělí, kdy se ho podařilo volarským policistům vypátrat v obci Volary,“ sdělila Martina Joklová.

Kromě auta volarští policisté tehdy dopadli i podezřelého muže, který skončil v policejní cele. Dalším vyšetřováním policisté zjistili, že muž na auto umístil registrační značky z jiného auto, které také ukradl. „Dále ve Volarech odcizil dvě zimní pneumatiky značky Barum Polaris s Alu disky, z nichž jedno kolo na vozidlo Audi použil,“ dodala mluvčí.

Obviněný muž byl po srpnové krádeži stíhán na svobodě. Poté, co čin nyní zopakoval, skončil ve vazbě a navíc je prachatickými kriminalisty vyšetřován i pro další majetkovou trestnou činnost na Volarsku. A vyšetřován je i německými policisty.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena