Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Freilichtmuseum ve Finsterau zve i Čechy na tento víkend

FINSTERAU - 2/9 2020 - 9:54 - Blížící se podzim v muzeu pod širým nebem v bavorském Finsterau návštěvníkům nabídne řadu zajímavých programů. Hned o nadcházejícím víkendu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytlo Freilichtmuseum Finsterau  

  

Ve Freilichtmuseu Finsterau, které leží v krásné a klidné krajině na hranicích Bavorského lesa a Šumavy, zazní v sobotu 5. září příběhy a písně známých bavorských spisovatelů a skladatelů. Filmová a divadelní herečka Bettina Mittendorferová přednese texty Oskara Marii Grafa, Heinricha Lautensacka nebo Leny Christové. O hudební doprovod se postará její pasovská kolegyně Barbara Dorschová. Zazní příběhy a písně, které se vyprávěly a zpívaly v hospodách, v kuchyních a třeba i na jatkách, informovala nás Julia Herzigová z pedagogického oddělení muzea.

Barbara Dorschová

Herecká, pěvecké a hudební dvojice vystoupí od 16:00 hodin. Podle počasí to bude buď ve venkovním hudebním dvoře muzea nebo uvnitř pod střechou. Návštěvníci platí pouze vstupné do muzea. Protože místa jsou omezená, doporučuje se předem se objednat na telefonním čísle +49 8557 9606-18 nebo e-mailem na: julia.herzig@freilichtmuseum.de.

Bettina Mittendorferová.

Hned v neděli 6. září vypukne v Muzeum ve Finsterau oblíbený dožínkový trh rozdělený do několika částí. Od 10:00 nabídne trh tradiční rukodělné výrobky ze dřeva, papíru a keramiky stejně jako košíkářské produkty nebo ručně pletené vlněné zboží. Kromě toho tu budou k mání i různé druhy zdravého přírodního koření, bylinných čajů a mastí. U vstupu budou organizátoři dohlížet na dodržování zásady, že v jednom okamžiku může být v muzeu nejvýše 500 návštěvníků.

Dožínkový trh.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena