Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pozvánka do Freilichtmusea: Suchý záchod, valcha a mýdlo

FINSTERAU (Bavorsko) - 26/8 2020 - 8:45 - Také v posledním prázdninovém týdnu nabízí muzeum pod širým nebem v bavorském Finsterau zajímavé programy pro děti od šesti let.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytlo Freilichtmuseum Finsterau  

  

"I v této zvláštní době ovlivněné koronavirem chce naše muzeum dopřát dospělým i dětem možnost strávit pár hezkých hodin při našich zajímavých programech," uvedla pedagogická pracovnice Freilichtmusea ve Finsterau Julia Herzigová. Do nabídky posledního prázdninového týdne tu patří i téma nazvané Záchod, valcha, mýdlo a spol. Muzeum se mu bude věnovat ve čtvrtek 27. srpna od 10:00 do 12:00.

Selský dvůr, čistota nebo špína jsou velkými tématy, která mají co říci dětem i dospělým. Seznámí se tu například s tím, jak se pralo prádlo za časů našich babiček nebo kam putoval obsah suchých záchodů či latrín. Kromě toho se také dozví, co si dříve lidé v praxi představovali pod pojmem hygiena těla. Odpovědi na tyto otázky poskytne návštěvníkům poznávací procházka selským statkem v doprovodu muzejní pedagožky. Na jejím konci si každý bude moci vyrobit bylinkové mýdlo s vlastní oblíbenou vůní.

Na akci je třeba se přihlásit na telefonním čísle 0049 8557 96060 nebo mailem na finsterau@freilichtmuseum.de. Poplatek za prohlídku se neplatí zvlášť, je součástí vstupného do muzea. Děti by měly mít sebou malou svačinu, pití a všichni povinně roušku na zakrytím nosu a úst. Samozřejmě lidé s příznaky nemoci zůstanou raději doma.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena