Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Počet aktivních covidů na Prachaticku se snížil na třetinu

PRACHATICKO – 19/8 2020 - 9:45 – Psychosociální panika na Prachaticku může polevit. Počet aktivních případů covidu se tu snížil na třetinu a už nejsme nejhorším okresem v kraji.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Pro část veřejnosti, která se potýká s velkými obavami z covidu, vydaly statistiky jihočeských hygieniků pozitivní informace. Počet aktivních případů na Prachaticku se snížil k včerejší osmnácté hodině na osmnáct. Po objevení tohoto mírného respiračního onemocnění mezi zahraničními dělníky firmy InTiCa Systems se toto číslo postupně vyšplhalo až na 57.

Od pondělí 10. srpna začal ale počet aktivních případů velmi rychle klesat a za dva sny se snížil na 38 a pak se stabilizoval na čísle 35. Za poslední dva dny pak došlo také k dalšímu velkému poklesu počtu aktivních případů až na včerejších osmnáct. Psychosociální paniku navíc ode dneška přestává na Prachaticku podporovat nošení roušek ve vnitřních prostorách, které hygienici zrušili. A to do konce prázdnin, než ho vláda opět plošně zavede ve veřejných prostorách a dopravě.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena