Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice čekají několikaměsíční uzavírky frekventovaných ulic

PRACHATICE – 13/8 2020 - 17:34 – Prachatice čekají od konce srpna až téměř do Vánoc nemalé dopravní komplikace. Uzavřena tu nejprve bude část Zvolenské a pak i Slámovy ulice.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

O blížících se uzavírkách dnes informoval novináře odbor komunálních služeb a dopravy prachatické radnice. Souviset budou s rekonstrukcí silnice II/143, kterou připravuje Jihočeský kraj. V Prachaticích bude nejprve uzavřena část Zvolenské ulice, která je jednou z nejvyužívanějších dopravních tepen města. Uzavřena bude od 24. srpna do 20. září od kruhového objezdu u nádraží až ke křižovatce se Slámovou ulicí.

„Objízdná trasa bude vedena obousměrně po místní komunikaci v ulici Vodňanská, Nebahovská, Volarská, Nová a Krumlovská. Ulice Slámova ve směru od kruhové křižovatky bude směrem na místní komunikaci v ulici Pod Hradbami průjezdná,“ uvedl vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy prachatické radnice Luboš Kvasnička.

Hned poté pak začne uzavírka Slámovy ulice, která také patří k nevytíženějším trasám v Prachaticích. A to v úseku od křižovatky s ulicí Zvolenská ke vjezdu na parkoviště u domu 461. Trvat by měla do 15. prosince. „Objízdná trasa bude vedena obousměrně v ulicích Nebahovská, Volarská, Nová a Krumlovská. Ulice Zvolenská bude v tomto termínu plně průjezdná,“ dodal Luboš Kvasnička.

A aby toho nebylo málo, tak ve stejném období od 24. srpna do poloviny prosince bude uzavřena silnice směrem na Husineckou přehradu, respektive bude označena jako slepá kvůli uzavření mostu 14531-1 přes potok u Husince. Do Husince se tak bude jezdit jen přes Staré Prachatice a kruhový objezd u Těšovic.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena