Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Hygienici opět testují v Prachaticích stovky lidí

PRACHATICE – 6/8 2020 - 14:33 – Krajská hygienická stanice testuje v tomto týdnu v Prachaticích další pracovníky z dalších ubytoven a firem. Dnes opět v InTiCa Systems.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

V úterý odebírali hygienici vzorky na ubytovně v Hotelu Park. Dnes pak zamířili znovu do průmyslové zóny do areálu firmy InTiCa Systems, kde se pustili do testování dalších desítek, respektive stovek zahraničních pracovníků z dalších prachatických ubytoven a firem. Aktuálně je na Prachaticku 54 aktivních případů covidu.

Včera hygienici potvrdili nákazu také u jednoho mladého muže, který si ji přivezl z Prahy a u jedné starší ženy. „Seniorka byla převezena do nemocnice, ostatním byla nařízena povinná domácí izolace,“ uvedla epidemioložka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Jitka Luňáčková.

Druhé kolo testování zaměstnanců prachatického výrobního závodu InTiCa Systems začalo v devět hodin. Probíhá hlavně v areálu firmy, kde se nákaza rozšířila, ale několik zaměstnanců je testováno také v prachatické nemocnici. Sejně jako v minulém týdnu jsou zaměstnanci testováni po jednotlivých skupinách, musí mezi sebou dodržovat dvoumetrové rozestupy a každý z nich musí mít na roušku. Druhé kolo probíhá opět svižně, i když cizinci jsou kvůli druhému testování podráždění a nechtějí být už fotografováni.

Testování souvisí s ohniskem, které se objevilo u zahraničních dělníků v InTiCa Systems. V souvislosti s ním zatím bylo potvrzeno zhruba 40 pozitivních testů nemoci, jejíž hodnocení se posouvá k mírné běžné respirační viróze, u které se výrazně zmenšilo procento případů doprovázejících komplikace. Hygienici označili situaci v Prachaticích za zmapovanou a izolovanou.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena