Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nemocnice koupila pro kojence nový nejmodernější inkubátor

PRACHATICE – 5/8 2020 - 12:17 – Prachatická nemocnice investovala v rámci nákupu nového přístrojového vybavení svých oddělení zhruba 333 000 korun do nového inkubátoru.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Nemocnice Prachatice  

  

Novorozenecké oddělení prachatické nemocnice dostalo moderní novorozenecký inkubátor SHELLY SI-610-1. Přístroj je určen pro přechodovou a intenzivní péči o miminka. „Klíčovými vlastnostmi zakoupeného inkubátoru je ovládací panel s barevným devítipalcovým LCD monitorem viditelným na značnou vzdálenost a absolutní bezpečnost, která je kontrolována dvěma nezávislými procesory a sofistikovaným alarmovým systémem. Velkou předností je nízká hladina hluku v prostoru pro novorozence, a to jen 38 decibelů,“ vysvětlila primářka dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Prachatice Lenka Pěstová.

Inkubátor představuje už čtvrtou generaci novorozeneckých stacionárních inkubátorů z produkce firmy TSE. Mimo jiného se i snadno čistí a desinfikuje a velkým plusem je i sterilizace komory zvlhčovadla a polohovatelné, na obě strany otočné a výsuvné lůžko. „Inkubátor umožňuje ošetřujícímu personálu být v předstihu před náročnými potřebami nejmenších pacientů. Je velmi variabilní, lze ho doplnit řadou volitelného příslušenství. Monitoring životních funkcí je zajištěn integrací technologie Masimo Rainbow SET, která představuje to nejlepší na trhu,“ dodala primářka.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena