Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarská květnatá louka opět překvapila - rozkvetla do krásy!

VOLARY - 28/7 2020 - 8:36 - Květnatá louka v cípu volarského náměstí, nad kterou už kdekdo nedávno lámal hůl, opět překvapila: Rozkvetla tisíci květů. A hostí ode dneška nový úl.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Překonala všechno, jarní zimu a chlad, časná letní sucha, nedávné lijáky a už jsme jí moc nadějí nedávali. Teď překvapila skoro všechny - krásně kvete, voní a uprostřed se dnes, v pondělí 27. července, usadil nový úl s volarským znakem nad česnem. Ani včelky nebudou chybět.

Co jste s tou ještě na začátku prázdnin skomírající loukou udělali? - Tak zněla otázka pro starostu Volar Víta Pavlíka a volarskou místostarostku Janu Bártovou, autorku nápadu na vytvoření květnaté louky v centru města, která jako jedna z mála stále věřila. "Nic, chtělo to jen počkat," shodli se oba.

Dobrá věc, při které spojili síly pracovníci Technických služeb, Městských lesů a radnice, se podařilo. "Chtěli jsme hlavně potěšit občany a návštěvníky našeho města, a pohladit je po duši, zvlášť v této nelehké době," řekla nám Jana Bártová. A to se teď opravdu daří.

"Vyfoť to Zdeňku a dej to do vašich internetových novin," volal na fotografa, snímající na kolenou květy v detailu malíř Teodor Buzu, který s dvacítkou kolegů, účastníků právě zahájeného Výtvarného workshopu Volary, procházel okolo při prohlídce města. Tak tady máte tu krásu všichni! 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena