Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Za pomalování altánu v parku už čelí obvinění dvě mladé ženy

PRACHATICE – 28/7 2020 - 9:11 – Případ pomalování altánu v prachatickém Štěpánčině parku se dočkal objasnění. Policisté dnes informovali, že kvůli němu obvinili dvě mladé ženy.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: LUKÁŠ KARBULKA

  

K pomalování altánu došlo letos v polovině června a město, kterému altán patří, odhadlo škodu na deset tisíc korun. „Prachatičtí policisté sdělili podezření dvěma ženám ve věku 20 a 19 let, obě z Prachaticka, z přečinu poškození cizí věci. Podezřelé poškodily ve druhé polovině června ve Štěpánčině parku v Prachaticích volně přístupný zahradní altán. Na sloupky altánu nastříkaly sprejem bílé barvy různé nápisy,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Jak policie pachatelky našla, neuvedla. Objasňování podobných případů bez svědků nebo přiznání se je většinou velmi obtížné. Na sociálních sítích přitom jména možných pachatelek diskutovali jejich vrstevníci. Pomoct policii mohlo i to, že mezi nápisy byla také přezdívka jedné z pachatelek.

Mladé ženy nyní čekají na trestní příkaz o jejich trestu, protože policisté případ řeší formou zkráceného přípravného řízení. Po jeho obdržení se případně budou moct odvolat, a pokud by tak učinily, následovalo by hlavní líčení s dokazováním. Jedna z nich přitom nápisy z altánu v polovině července dobrovolně odstranila.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena