Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ve Volarech na pumpě padl varovný policejní výstřel

VOLARY – 22/7 2020 - 11:32 – Policie dnes konečně zveřejnila podrobnosti k výstřelu, který padl ve Volarech a který se řešil hojně na sociálních sítích. Šlo o výstřel varovný.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR 

  

Případ se týká krádeže auta na Českokrumlovsku, pátrání po něm a nakonec i zadržení pachatele s pomocí varovného výstřelu. Věci se daly do pohybu před několika dny v osadě Kyselov. Tady došlo k vloupání do vozidla značky BMW, při kterém byly ukradeny klíčky od vozu Kia a následně i toto vozidlo. O vloupání se policie dozvěděla v sobotu 18. července.

„Pachatel se do vozidla vloupal a odcizil z něj finanční hotovost a další věci včetně klíčů od vozidla značky Kia, které následně odcizil. Celková škoda, kterou pachatel majiteli způsobil, dosáhla výše bezmála 125 000 korun. Policisté ihned vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle a začali se případem intenzivně zabývat,“ vysvětlila začátek policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Ukradenou Kiu pak hlídka volarských policistů zahlédla na místní čerpací stanici v pondělí 20. července v devět hodin večer. „V okamžiku, kdy šli policisté provést kontrolu, stáli u automobilu muž a žena. Poté, kdy muže vyzvali k prokázání totožnosti, se dal na útěk. Jeden z policistů ho začal pronásledovat. Protože nereagoval na výzvy, policista zákonným způsobem použil donucovací prostředek varovný výstřel. Poté pachatele zadržel,“ dodala mluvčí.



Zadržený třicetiletý muž nebyl žádný běžný občan na scestí, ale velmi zkušený recidivista s dlouhým trestním rejstříkem. Po muži bylo aktuálně vyhlášeno celostátní pátrání, protože se vyhýbal nástupu trestu vězení. Po zadržení a všech potřebných úkonech skončil v českobudějovické vazební věznici.

Navíc se ukázalo, že muž má zakázáno řídit a v autě měl i zbraně. „V odcizeném vozidle nalezli policisté několik věcí - kromě jiného také několik nožů a takzvaný boxer. Prachatičtí a českokrumlovští kriminalisté se v současné době případem intenzivně zabývají a není vyloučeno, že se objeví i další skutky, které má tento výtečník na svědomí,“ řekla Štěpánka Schwarzová závěrem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena