Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Výzva starostovi Prachatic: Vyberte milenku a založte rodinu

PRACHATICE – 22/7 2020 - 9:40 – Prachatický starosta Martin Malý se dočkal krajně neobvyklé osobní výzvy, aby si vybral jednu ze svých milenek, založil rodinu a přestal starostovat.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Kritika práce starosty Martina Malého zdá se sílí. Zatím není jasné, jak početná je skupina jeho kritiků – to zřejmě ukážou až volby, ale jeho kritika se začíná stupňovat hlavně v mladší generaci. Vznikla proti němu petice, která nasbírala 140 podpisů a do kritiky z mladších řad se zařadila i výzva, kterou na jednání prachatického zastupitelstva v červnu přednesl František Bican mladší.

Ten vystoupil v diskusi občanů při projednávání pronájmu Kralovy vily. Slovo si vzal jako vysokoškolský student. Je sice také členem místní organizace ODS a kandidoval za ni ve volbách, ale uvedl se pouze jako student a své vystoupení se stranou nijak nespojil. Místostarostu Klimeše přitom oslovil jako komunistu. „Můžu s absolutním klidem prohlásit, že v současné době se v tomto městě nacházíme pod vládou mrzké lůzy, která se neštítí vůbec ničeho. Je mi z toho smutno,“ řekl.

A následně František Bican přečetl své prohlášení studenta určené zřejmě hlavně pro koaliční zastupitele: „Předstupuji dnes před vás s výzvou – s výzvou k neposlušnosti. S výzvou k tomu, abyste se nebáli vzepřít současnému vedení města. Toto vedení žene město do jámy, ze které se budeme hrabat déle jak deset let. Dochází k personálnímu rozvratu - nikdo pro ně nechce pracovat, nikdo s nimi nechce spolupracovat, protože proč by si vlastně komplikoval život. Já tuším, že je mezi vámi velké množství nespokojených, znechucených a již unavených lidí. Chtěl bych vás vyzvat k tomu, abyste se nebáli ozvat, nebáli se vzepřít tyranii a zastrašování. Nejste v tom sami, nebojte se. - Dalším aspektem je nepochybná arogance ze strany vedení města, která již nyní začíná vybublávat v podobě problémů, které se dnes řeší, řešily se a řešit budou. Ten zoufalý styl argumentace, ve kterém se vyskytuje tolik argumentačních faulů, podrazů a polopravd, že kdyby se jednalo o fotbalový zápas, tak tým vládnoucích dohrává první poločas jen s brankářem, protože všichni ostatní budou sedět na lavičce s červenou kartou. Závěrem chci nastínit možné řešení problémů zmíněných dříve a zároveň se tím dle mého vyřeší problém s vylidňováním Prachatic. Je třeba zastavit, aby lidé z města odcházeli a aby lidé s trvalým pobytem v Prachaticích měli děti a tento problém má jedno elegantní řešení. Pane starosto Malý, prosím vás velice, vyberte si jednu z vašich milenek, s tou si založte rodinu, mějte s ní děti, které vychovávejte, a odejděte z politiky. Přispějete tím k růstu narozených dětí a také k tomu, že lidé přestanou z města kvůli vám a vaší despotické politice odcházet. Dámy a pánové nebojte se vzepřít, nejste v tom sami.“

Starosta Martin Malý na prohlášení na místě významněji nereagoval. „Tak tahle vypadá dialog. Takhle vypadá ta slušnost… Bohužel,“ řekl pouze.

Po naší žádosti o reakci si vyžádal více času i proto, že zvažoval, že se o své reakci bude radit s právníkem. A nakonec naší reakci poskytl po několika týdnech reakci: „Reaguji na prohlášení studenta Františka Bicana, místopředsedy místního sdružení ODS Prachatice, které pronesl na zasedání Zastupitelstva města Prachatice s přesvědčením, že nejen politická soutěž, ale i chování a vystupování každého jednotlivce, má mít svá pravidla založená na slušnosti, respektu k jinému názoru, demokratických principech naší země, respektování volebních výsledků, a nikoliv na projevech osobní nevraživosti. Vždy jsem hájil hodnoty zdravých městských financí tak, aby zbylo na investice do zkvalitnění každodenního života našich spoluobčanů a jejich rodin, bezpečného a zdravého prostředí pro život a bydlení, věcnou a slušnou diskusi s každým občanem, který o ni stojí, a osobní zodpovědnost všech, kteří se na společném životě podílejí. Já zájmy všech spoluobčanů, kteří se mnou tyto hodnoty sdílí, hájím již téměř 14 let a budu je vždy hájit silně, slušně, čestně i proti stupňující se agresivitě některých jedinců. Ovšem na tento styl diskuse přistupovat nebudu.“

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena