Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Hospodářská komora chce parkování na náměstí v době obědů

PRACHATICE – 21/7 2020 - 17:29 – Prachatická hospodářská komora žádá, aby se mohlo na náměstí v Prachaticích parkovat v době obědů na jeho pravé části. Jednala o tom rada.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Parkování v centru Prachatic v době obědů je dlouhodobý problém. Lidem se nechce do centra chodit pěšky a náměstí bývalo proto kolem poledne obloženo auty. V prosinci do toho pak zasáhla nová pravidla pro vydávání parkovacích karet v centru a také konec benevolence městské policie. Do toho je v centru nejvíce restaurací, kam se chodí v poledne na polední menu.

Radnice proto nyní dostala návrh na to, aby v centru zavedla v době obědů možnost parkovat. „Jde o podnět Václava Franze, předsedy Oblastní hospodářské komory Prachatice, na umožnění parkování v pravé části náměstí z pohledu od radnice v době obědů od 11:00 do 13:00 hodin,“ vysvětlil starosta Martin Malý.

O podnětu jednala v pondělí rada města – bod byl nazván jako podpora stravovacích zařízení v centru města. Radní ale zatím o návrhu nerozhodli. „Podnět bude zařazen mezi podněty, které vzejdou z ankety, kterou vyhlásila radnice,“ uvedl starosta pro PRACHATICKOnews.cz. Výsledky ankety dostane na stůl rada města a s dalšími podněty pak bude řešit případnou změnu pravidel parkování v centru v jedné velké úpravě.

„Na otázku „Jak hodnotíte dopravu v centru města a parkování po zavedení Nařízení č. 2/2019 do praxe?“ můžete odpovídat na webové adrese parkovani.prachatice.eu, a to od 1. do 15. srpna. Anketa není určena pouze občanům bydlícím a podnikajícím v centru, kterých se nové nařízení dotýká nejvíce, ale uvítáme i názor široké veřejnosti, řidičů i neřidičů, návštěvníků, hostů a dalších,“ řekl vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Luboš Kvasnička.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena