Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vletěl autem do jednací síně okresního soudu a pak odešel

PRACHATICE – 21/7 2020 - 10:19 – Do budovy soudu v Prachaticích narazil v sobotu nad ránem řidič VW Golfu. Prorazil přitom až do jedné z jednacích síní a pak odešel.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL , foto poskytla POLICE ČR

  

Kuriózní nehoda se stala v sobotu 18. července o půl třetí ráno. Hradební ulicí projížděl řidič bílého VW Golf směrem k Malému náměstí. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, kdy dostal na mokré silnici smyk, následkem čehož vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde narazil přední částí vozidla do budovy okresního soudu. Po dopravní nehodě řidič z místa odešel a dopravní nehodu policistům oznámil až následující den,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

V Prachaticích kvůli nehodě kolují neověřené spekulace o tom, že řidič mohl být pod vlivem alkoholu. I jeden z našich zdrojů to předpokládá. Důkaz se ale zatím neobjevil a v podobných případech se někdy opravdu stává, že řidič je natolik v šoku, že se chová nestandardně. Podle našich informací řidič zůstal ve voze po nehodě sedět několik minut, zatímco obvyklejší reakce je snažit z vozu dostat. Takže šok také nelze vyloučit. 

„Při dopravní nehodě došlo k poškození venkovního zdiva budovy, dále okna a vnitřních prostor soudní síně. Alkohol nebyl vzhledem k dlouhé časové prodlevě od nehody u řidiče proveden. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle je odhadem 50 000 korun a na budově okresního soudu je předběžně škoda odhadnuta na 200 000 korun,“ dodala Martina Joklová. Díru do budovy musela hlídat justiční stráž, než se ji podařilo zabezpečit. O výši pokuty pro řidiče nyní bude rozhodovat městský úřad.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena