Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V obecním rybníku se topilo dítě. Zemřelo v nemocnici

PRACHATICKO – 20/7 2020 - 8:59 – Policie dnes zveřejnila informaci o úmrtí dítěte, které se topilo v jednom z obecních rybníků na Prachaticku. Policisté proto apelují na veřejnost.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

K nešťastné události došlo minulý týden v úterý v jednom z obecních rybníků na Prachaticku. Na místo vyjížděla i policie a záchranáři přivolávali na pomoc vrtulník letecké záchranné služby. Podle informací od policejní mluvčí Lenky Krausové ale dítě po několika dnech v nemocnici zemřelo. Bližší podrobnosti policie s ohledem na rodinu a věk dítěte nezveřejnila. Podobný případ se stal v úterý také na Českokrumlovsku a i v tomto případě dítě nakonec v nemocnici zemřelo.

„Apelujeme tímto na širokou veřejnost, aby každý, kdo především v letních měsících využívá ke koupání přírodní koupaliště či jezírka a bazény u rodinných domů, byl dostatečně obezřetný. Pokud se v místě koupališť pohybujete s dětmi, nespouštějte je z očí. To samé platí v domácnostech, kdy je u rodinného domu bazén či jezírko,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová a pokračovala: „Děti jsou v letních měsících velice ohroženou skupinou ať už z pohledu úrazů při sportech, tak právě při koupání, kdy mohou přecenit své síly, vzdálit se rodičům bez povšimnutí či zapomenout plavací vestu a jiné pomůcky pro děti na koupání a jít do vody. Vteřina nepozornosti může bohužel změnit navždy životy celých rodin. Apelujeme na rodiče a příbuzné, nespouštějte zvláště malé děti z očí, pokud se pohybujete ve vodě nebo v její blízkosti.“

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena