Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pozvánka k sousedům: Deodoranty rostou na šumavské louce

ŠUMAVA/BÖHMERWALD - 5/7 2020 - 16:35 - Pod názvem Deodoranty z louky chystají v bavorském Freilichtmuseu ve Finsterau další zajímavý kurz. Bude i pro české návštěvníky.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: JULIA HERZIG, Freilichtmuseum Finsterau  

  

Prázdninová nabídka muzea pod širým nebem v nedalekém bavorském Finsterau pokračuje kurzem, ve kterém se zájemci naučí připravit deodoranty či antiperspiranty na přírodním základě, jen ze surovin ze šumavské louky. Tedy bez jedovatých hliníkových solí a dalších chemických příměsí. A také mnohem levněji, než by stály podobné přírodní přípravky v obchodě.

Informovala nás o tom pracovnice Freilichtmusea ve Finsterau Julie Herzig. "Lidé často hledají zdravější a k životnímu prostředí šetrnější alternativy k používaným plastům, umělým přísadám a přírodě vzdáleným látkám. Deodoranty na přírodní bázi se sice v drogerii dají koupit, ale jsou drahé. Málokdo ví, že je však možné si je jednoduše a za příznivou cenu vyrobit doma. Hlavní přísady, jako jsou třeba sedmikrásky, kopřivy nebo černý bez, se najdou přímo na louce, a také ve vaší kuchyni. Zájemci se nejdříve seznámí s vhodnými rostlinami a poté si sami vyrobí vlastní produkt v podobě spreje, krému nebo pudru," říká Julie Herzig.

Kurz se uskuteční v sobotu 11. července, potrvá zhruba tři hodiny a povede ho certifikovaná bylinkářka se státní zkouškou z dietního vaření Marita Sammer. Maximální počet účastníků je sedm. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 08557 96 06-0 do 9. července. Platí se poplatek 26 eur za osobu, který zahrnuje přípěvek na potřebné materiály a vstupné do muzea. Účastníci kurzu budou dodržovat aktuální hygienická opatření, jako je minimální odstup osob 1,5 metru a povinnost zakrývat si ústa a nos.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena