Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na Šumavu vyjel nový cyklobus. Platí ho vimperská radnice

PRACHATICKO – 3/7 2020 - 16:13 – Vimperská radnice se pustila do podpory cestovního ruchu, jaká se ze strany městských samospráv v našem regionu moc nevidí. 

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperské zastupitelstvo uvolnilo na svém posledním jednání peníze na financování nového cyklobusu, který doveze turisty s koly z Vimperka na Šumavu a zpět a také umožní turistům ubytovaným na Šumavě, aby si zajeli do Vimperka na výlet nebo kulturní akci. A už dva dny po rozhodnutí zastupitelů začal nový spoj 1. července jezdit.

Jde o autobus pro jednadvacet cestujících s vlekem na kola. Město se do tohoto projektu pustilo se správou parku. „Ten autobus je koncipován tak, aby nabral lidi, kteří přijedou do Vimperka třeba vlakem a tady přesednou a svezou se cyklobusem na Šumavu a nemusí tak používat auto,“ řekla starostka Vimperka Jaroslava Martanová. Spoj bude jezdit ve všední dny až do konce prázdnin. Provoz o víkendu nedovolila kolize s krajskými spoji.

„Linka bude z Vimperka vyjíždět od pondělí do pátku vždy v 8:00 hodin a v 16:10 hodin. Jízdní řády jsou k dispozici na Informačním centru města Vimperk, informačních centrech Správy NP Šumava a oficiálních internetových stránkách města Vimperk www.vimperk.cz a Správy NP Šumava www.npsumava.cz,“ doplnil informace mluvčí správy parku Jan Dvořák.

Linka zatím jezdí na trase Vimperk - Zdíkov – Stachy – Zadov – Churáňov – Kvilda a od 11. července se prodlouží až do Borových Lad. V centrální oblasti Šumavy a parku naváže i na zelené autobusy, které tu provozuje správa parku s Plzeňským krajem. Na jihočeské straně Šumavy zelené autobusy chybí, respektive Jihočeský kraj se na jejich provozování s parkem nedohodl a nová aktivita vimperské radnice to má z části napravit.

Vimperk při podpoře autobusu využil i nechtěného, když ušetřil na konání řady akcí kvůli vládním restrikcím. Městu jde podle starostky Jaroslavy Martanové o to projekt vyzkoušet a zjistit, jaký o něj bude zájem. Náklady na provoz linky radnice odhaduje na zhruba 300 000 korun s tím, že část jich pokryje jízdné a reklamy v autobuse a pomoc Vimperku přislíbily i některé Šumavské obce.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena