Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Do Prachatic zavítala mladá italská dobrovolnice Ada Lena

PRACHATICE – 16. listopadu 2019 – 11:00 – Do prachatické neziskové organice KreBul přibyla italská dobrovolnice Ada Lena. Mimo jiné tu představila svou rodnou zemi.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytl KreBul

  

   Ada Lena působí jako dobrovolnice v KreBulu už několik týdnů. Mimo jiné se podílela třeba na předání výtěžku prachatické dobrovolnické sbírky ve vimperské nemocnici a v KreBulu také nedávno představila svou zemi. „Dobrovolnice Ada Lena je zde v rámci projektu Evropské dobrovolné služby, jejímž cílem je rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi a také aby sama získala dovednosti v oblasti sociální práce,“ řekl za KreBul Jiří Gabriel Kučera.



   Ada Lena mluvila nejenom o historii své krásné země, ale především o tom, čím je zajímavá, což jsou třeba nádherná města, móda, příroda, místa k odpočinku nebo způsob trávení volného času. „Kultura v Itálii má bohatou historii a mnohé si půjčujeme i my. Ať už jde o architekturu, tak i oblečení, některé zvyky, jídlo. A volný čas se dá trávit nejen ve městě, ale i u moře, na ostrovech, zábavou, dobrým, jídlem, rozdílností na severu i jihu,“ řekl Jiří Gabriel Kučera.



   Evropská dobrovolná služba je určena mladým lidem ve věku 18 – 30 let (včetně zapojení i lidí s handicapem), kteří mají možnost vycestovat na 2-12 měsíců, přičemž mají hrazeno ubytování, stravu, jazykový kurz, pojištění, dopravu a navíc dostávají kapesné.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena