Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Provizorně opravený Hulák vítá své návštěvníky

PRACHATICE - 30/6 2020 - 13:56 - Více než dva týdny už je veřejnosti otevřen Hulák. Před sezónou prošel řadou provizorních oprav a už chybí jen drobnosti na skluzavce.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA a TOMÁŠ PŘIBYL, foto: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Prachatický Hulák potřeboval po dvanácti letech provozu před letošní sezónou řadu menších oprav. Podle ředitele Sportovního zařízení Prachatic Karla Dvořáka se náklady na ně pohybovaly kolem 300 000 korun. „Opravy se dotkly přelivných hran a koryt, aby si tam lidé nepořezali nohy. Dále se opraví i povrch skluzavky,“ uvedl pro PRACHATICKOnews.cz Karel Dvořák.

Co se týče bazénových prostor, tak si návštěvníci mohli povšimnout přelepené přelivové hrany folií a zpevněného chodníku u koryt. Původně byla ve hře nákladnější verze oprava, ale bohužel kvůli koronaviru na ni nedošlo. „Museli jsme stihnout alespoň to nejnutnější. Bereme to tak, aby se to dalo provozovat bezpečně toto léto,“ řekl ředitel Sportovního zařízení Prachatic.

Potřebné opravy se týkaly i skluzavky. „Skluzavka byla špatná a dělala lidem škrábance a trhala plavky. Zakázku vyhrála polská firma, protože další přihlášené firmy byly o několik desítek tisíc dražší,“ řekl Karel Dvořák. Bohužel kvůli pandemii se vše protáhlo o několik týdnů. „Není to tak, že bychom se na to vykašlali. My jsme to všechno řešili už od února, ale kvůli vládním restrikcím se oprava protáhla. Muselo se čekat na polskou firmu, která se k nám nemohla dostat přes hranice,“ dodal.

Provizorní opravy umožňují, aby koupaliště mohlo fungovat ještě tuto sezónu. Po ní město plánuje rozsáhlejší rekonstrukci Huláku. Na jaře na ni hledalo projektanta a dodavatele a z letošního rozpočtu zatím nevypadla. Otázkou ale bude, jak drtivě na městský rozpočet dopadnou vládní restrikce a jestli nebude muset radnice některé investice odkládat nebo zmenšovat jejich rozsah. Problémem bylo na Huláku hlavně obložení bazénových van, které několik let praskalo a provizorně se opravovalo, upadly také dva skokanské můstky a povrch skluzavky poškozoval lidem plavky. V poslední sezóně se tu množily případy poškrabaných a pořezaných lidí.

Momentálně je Hulák více než čtrnáct dní v provozu a čeká se už jen na menší drobnosti na skluzavce, která už má nový kabát. Od července už bude mít Hulák pozměněnou otevírací dobu. Každý den bude v případě dobrého počasí stanovena otevírací doba od 10:00 do 20:00 hodin.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena