Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volary odpustily podnikatelům na nájemném sto tisíc korun

VOLARY - 29/6 2020 - 10:12 - Více než 100 000 korun odpustilo město Volary podnikatelům - OSVČ v městských objektech. Šlo o rychlou pomoc během nejtužší koronavirové krize.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL  

  

Na podnikatele - OSVČ myslela volarská radnice záhy po zvedení vládních opatření k omezení koronavirové krize. Městská rada rozhodla 23. března o odpuštění nájemného z nebytových prostorů města po dobu platnosti nouzového stavu. "Často mají podnikatelé zavřeno, tak jim chceme ulevit v jejich nelehké situaci," řekl nám tehdy starosta Volar Vít Pavlík. Po skončení nouzového stavu se můžeme podívat, jaká to byla pomoc.

"Celkem šestnácti podnikatelským subjektům jsme odpustili něco přes sto tisíc korun. Odpustili jsme nájemné například všem lékařům a drobným živnostníkům v obchodech, které byly zasaženy pandemií, a také tábořištím na Soumarském Mostě a v Nové Peci," uvedl volarský starosta Vít Pavlík.

Odpuštěné nájemné, které podnikatelům pomohlo, bude chybět v rozpočtu města. "U nájemného se z této částky vidíme. Horší bylo to, co připravovala vláda, totiž použít pro podnikatele peníze, které jako podíl z daní mají dostat obce. To by pro naše město představovalo výpadek 19 milionů korun. Proto jsem se s městským praporem v ruce zúčastnil demonstrace na Malostranském náměstí v Praze na podporu senátního návrhu, abychom dostali 1200 korun na hlavu každého občana. Nemám demonstrace rád, ale tohle jsme museli podpořit a nenechat v tom ostatní obce," doplnil Vít Pavlík. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena