Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pro seniora letěl vrtulník. Zapovídal se na kole a boural

ŠUMAVA – 24/6 2020 - 10:01 – Na cyklostezce z Nové Pece do Stožce se včera stala vážná nehoda rakouského cyklisty. Při pádu do příkopu si zřejmě poranil páteř.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Horská služba Šumava a POLICIE ČR

  

Nehoda se stala včera dopoledne. Podle informací, které zveřejnila Horská služba Šumava, jel po cyklostezce jednasedmdesátiletý senior z Rakouska na kole a zapovídal se s kamarádkou. A přitom sjel do příkopu. „Na místo jsme dorazili první a ihned jsme podle toho, jak nám popsal příznaky, zjistili, že došlo pravděpodobně k poranění páteře. Poté k nám dorazil i sanitní vůz rychlé zdravotnické pomoci z Horní Plané a přilétl i vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně,“ popsal výjezd Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři umístili cyklistu s krčním límcem do vakuové matrace a transportovali do vrtulníku, který ho pak převezl na traumatologické oddělení do nemocnice. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý 71letý cizinec jedoucí na jízdním kole značky Simplon, který v místě nezvládl řízení jízdního kola, následkem čehož došlo k jeho pádu na pozemní komunikaci,“ dodala k nehodě prachatická policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že odhad škody na přilbě, brýlích a kole dělá zhruba šest tisíc korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena