Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ve volarských domácnostech teče oficiálně opět pitná voda

VOLARY - 23/6 2020 - 14:08 - V pátek odebrané vzorky vody z volarských domácností vyhodnotila Krajská hygienická správa jako vyhovující. Lidem tak opět teče pitná voda.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL  

  

Voda v některých volarských bytech tekla od minulého týdne zřejmě vlivem silných dešťů mírně zakalená. Přišli na to pracovníci Čevaku při pravidelných kontrolách a samozřejmě to neuniklo ani nájemníkům. Voda se několik dní dala sice používat, ale až po převaření.

"Na vyhodnocení odebraných vzorků vody potřebují vodohospodáři 72 hodin, takže výsledky měly být dnes, v úterý 23. června," řekl nám starosta Volar Vít Pavlík. Rozbory se zřejmě podařilo zčásti urychlit, a tak dobrá zpráva přišla dřív, ještě před pondělním volarským zastupitelstvem: "Kontrolní rozbory vody z vodovodu Volary odebrané 19. 6. 2020 vyhověly ve všech stanovených ukazatelích požadavkům na pitnou vodu a lze ji jako pitnou používat," oznámila Krajská hygienická stanice v Českých Budějovicích.

Od starosty města jsme se dozvěděli, že Čevak odebíral vzorky vody minulý týden každý den. V pořádku byly už čtvrteční vzorky a platilo to i pro uplynulý víkend. Co bylo přesnou příčinou toho, že se do vody dostaly koliformní bakterie, se zjišťuje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena